top of page

KIELOMÄEN TILAN ASUKKAAT

Kuvaaja: Jetro Stavén ja Johanna Erjansalo

Kuvaaja: Jetro Stavén ja Johanna Erjansalo

Anu & Timo

Olen Anu, Mummo ja mehiläistarhaaja! Hoidan mehiläisiä Kielomäen tilalla Timo-Ukin kanssa. Työt mehiläisten ja hunajan kanssa tehdään yhdessä, mutta päävastuu on Anulla, koska Timo käy myös palkkatyössä. Osallistuimme mehiläishoidon peruskurssille keväällä 2015 ja jo kesäkuussa haimme Kielomäkeen ensimmäisen mehiläispesän.

Kiinnostus kiehtoviin pörriäisiin kasvoi ja etenkin Anu on osallistunut alan koulutuksiin Suomessa. Olemme myös mukana Suomen Mehiläishoitajain Liiton Kouluttajaryhmässä sekä Havaintotarhaajissa, jotka keräävät tietoa omilta pesiltään ja testaavat Suomen olosuhteisiin soveltuvia hoitomenetelmiä.

Mehiläispesät tarjoavat muutakin kuin hunajaa myös meidän hyväksemme, ja moneen mahdollisuuteen on tullut tutustuttua vuosien varrella. Pienessä tarhauksessa on kuitenkin viisainta pysytellä perusasioissa. Hunajan lisäksi myynnissä on kausittain vaihtelevia tuotteita, kuten sadonkorjuuajan hilloja ja mehuja sekä jouluista hunajasinappia.

Arvojemme mukaisesti toimimme paikallisesti, pitäen niin mehiläistarhat kuin myyntipaikatkin lähellä ja hiilijalanjäljen pienenä. Myynti tapahtuu tilalla Pienestä HunajaPuodista, lähiseudun tapahtumissa ja kotiinkuljetuksina sekä asiakkaiden toiveesta muutamien paikallisten jälleenmyyjien kautta. Toki tuotteiden postittaminen on mahdollista, ja meillä on myös vakiasiakkaita muualla Suomessa!

Myyntitapahtumissa ihmisten kanssa on alusta asti juteltu paljon kukista ja mehiläisistä, ja hunajan käytöstä arjessa. Olemme myös pitäneet kouluissa ja päiväkodissa opetustuokioita mehiläisistä ja pölytyksestä, ja koulutamme uusia mehiläistarhaajia – Anu hoitaa teoriatunnit, mutta käytännön harjoittelussa mehiläispesillä olemme molemmat mukana!

 

Syksyllä 2022 Anu suoritti mehiläishoidon ammattitutkinnon ja paketoi näin vuosien varrella yksittäisistä koulutuksista, tapahtumista ja tutustumiskäynneiltä saadut tiedot yhteen.

Kuvaaja: Satu Ylöstalo

Kissat

Kielomäen tilalla asuu mehiläisten lisäksi muitakin pörröisiä asukkeja!

Kielomäessä elelee hyvää kissanelämää tällä hetkellä neljä kissapoikaa. Vanhaherra Albert tuli tilalle veljensä Cissen kanssa jo keväällä 2010, kun olimme ensimmäisen talven kuunnelleet hiirten rapinoita talon vintissä... Cissen kuoltua muutama vuosi sitten, saapui Albertin kaveriksi Gilbert, käsittämättömän vauhdikas ja voimakastahtoinen maalaiskissa.

 

Nämä kaksi eivät oikein löytäneet yhteistä säveltä, ja niinpä lauma lisääntyi vielä Gilbertin siskon pennuilla, kun Noita ja Keiju tulivat Kielomäkeen. Noita sai nimensä nokinenästään, ja Keijulla puolestaan on niskassaan kullanväristä keijupölyä...  Näin Gilbert sai vauhtiinsa sopivaa seuraa vanhaherra-Albertin seuraillessa touhuja sivummalla, ja enokissa onkin ahkerasti opettanut pikkukissoille kissaelämän tärkeitä taitoja kuten puissakiipeilyä, kissapainia ja metsästämistä!

310960395_806397740408095_2555604803954232738_n.jpg
20230726_080311.jpg
20230809_100842.jpg
bottom of page