Kevätpörinää Kekoharjussa

Kesäkuussa, kun satoa kertyy pesiin, lisälaatikoita pinotaan kahden sikiöosaston päälle tarvittaessa. Juuri tämän korkeampaa pesää ei tarhaaja pystykään yksin hoitamaan.

Kekoharjun mehiläistarha

Kaksi Kielomäen mehiläispesää vietiin syksyllä 2019 Lassilan kylälle Kekoharjun pientilan pihapiiriin. Tilan emäntä kaipaili pölyttäjiä palattuaan maailmalta kotitilalle marjapensaiden ja hedelmäpuiden äärelle :)! Ja saapahan samalla koko kylän väki pölytyspalvelun, ja lähimetsien mustikat ja puolukat ovat mehiläisille myös mieluisia satokasveja.

Pesät ovat vanhan peltoaukean laidassa ja pellolle on nyt istutettu jalopuupuisto sekä kylvöillä vahvistettua luonnonniittyä. Onpa lähelle tulossa kuulemma hevosia ja lampaitakin, jotka kaikki elävät sovussa mehiläisten kanssa. Tuolla pesillä on muuten oma vahtikoirakin, joka kuulemma haukkuu kaikki raitilla kulkijat, mutta meidän tullessä pesille, tämä seuraa touhuja hiljaa ja kiinnostuneena!

Kekoharjun tarhalla erityispiirteenä on valtakunnanrajan läheisyys - rajavyöhyke näkyy ja mehiläisten lentoalue ulottuu naapurivaltakunnan puolelle...

Rajaseudulle tyypillisesti jokaisella metsäsaarekkeella on oma kontio-asukkaansa. Toivomme rauhallista rinnakkaiseloa, vaikka talvisydännä oli kuulemma nalle käynyt pihapiirin savustuspaikan mellastamassa...