top of page

Kotitarha Kielomäessä

Kielomäen kotitarhan pesät Ruokolahden Huhtasenkylässä ovat talon ja rannan välissä koivikossa, missä hajavalo lämmittää sopivasti ja puut antavat suojaa järveltä puhaltavalta tuulelta. Kesällä koivikko kukkii villinä luonnonkukkia, ja toki mehiläiset lentävät aina parhaille mesi- ja siitepölypaikoille ympäröivällä kylällä! Omalla tilalla on hedelmäpuita ja marjapensaita, ja rantametsikössä alppiruusujen aluskasveina metsämustikka antaa hyvän sadon.

Toinen ryhmä pesiä on tilan pihapiirin korkeimmalla kohdalla, minne aamun aurinko ehtii ensimmäisenä herättämään mehiläiset ahertamaan!

Kotitarhalla on hyvä pitää nuoria pesiä, jaokkeita, koska ne ovat tässä päivittäin silmän alla. Keväällä ne ovat ne pesät, joiden äärellä tulee käytyä surinaa kuuntelemassa ja makeaa tuoksua nuuskuttelemassa!

Kotitarhalla pesät ovat varroatarkkailupesiämme. Normaalin hoidon lisäksi seuraamme varroatorjunnan tehoa useita kertoja vuodessa erilaisilla menetelmillä. Raportoimme kokemukset Suomen Mehiläishoitajain Liittoon muiden havaintotarhaajien tavoin, ja näin hoitokäytännöistä saadaan koottua tietoa kehittämistyötä varten.

Kotitarhan pesillä myös mehiläishoidon peruskurssin osallistujat pääsevät harjoittelemaan talven teoriaoppeja käytännössä!

Tarhakäynti Kotitarhalla

Kotitarhalle voit sovittaessa tulla tutustumaan mehiläispesään lähemmin! Mehiläistarhaaja lainaa sinulle suojavarusteet ja pääsemme kurkistamaan pesän sisälle!

Satokaudella pesäkäynnillä pesästä voi löytyä valmista hunajaa, jonka voimme yhdessä viedä Linkoomoon ja hunajan käsittelyn vaiheet tulevat käytännössä tutuiksi.

Käynnin päätteeksi saat mukaan purkin itse lingottua hunajaa - sen makeampaa ei olekaan!

bottom of page