Mehiläistarhaus Kielomäessä

Mehiläiset tulivat Kielomäkeen keväällä 2015, ilman varsinaista suunnitelmaa uuden harrastuksen aloittamisesta! Mehiläisten hoitaminen ja se oma hunaja – nam – veivät mennessään, ja nyt talveen kohti vuotta 2020 meillä on 18 talvehtivaa pesää!

Koska tilan isäntä käy päivätyössä tilan ulkopuolella, emäntä pyrkii ottamaan vastuun mehiläistarhauksesta ja niinpä pesämäärää tässä sovitellaan voimavarojen ja ajankäytön mukaan toimivaksi kokonaisuudeksi.

Käytännössä molemmat haluavat olla mukana niin kesän tarhakäynneillä, sadonkorjuussa ja markkinoilla hunajaa myymässä, kuin myös hiljaisemman talven aikana oppimassa aiheesta aina uutta!

 

Vuonna 2019 Kielomäen hunajalle on myönnetty Hyvää Suomesta- merkin käyttöoikeus.

Kielomäen blogissa on tarinaa mehiläistarhauksen aloittamisesta:

- Sinustakinko mehiläistarhaaja?

- Mikä siinä maksaa?

- Velvollisuuksia ja vapautta

Blogissa muuta mehiläistarhaukseen liittyen:

- Pölyttäjistä ja kasvinsuojelusta

Mehiläistarhoja meillä on nyt oman pihan lisäksi maalaismaisemissa Ruokolahdella, Rautjärvellä ja Imatralla omenatarhan kupeessa. Tarhat sijaitsevat maaseudulla, hiljenevissä kylämaisemissa, missä ei ole tehomaataloutta ja luonnonkasvit valtaavat entisiä viljelymaita. Mehiläiset pääsevät keräämään mettä ja siitepölyä niin luonnonkasveista peloilla ja metsissä, kuin pihojen puutarhakasveista.

 

Haluamme tarjota mehiläisillemme hyvän elämän, mutta opettelemme samalla myös hyödyntämään mehiläispesän tuotteita monipuolisesti.  Näistä haetaan yhdessä lisätietoa ja sovitellaan uusia tuotteita omaan tarjontaan sopiviksi.

Mehiläisten hoidossa ja hunajan käsittelyssä olemme valinneet mahdollisimman muovittoman käytännön - vaikkakaan täysin ilman muovisia välineitä emme vielä pärjää. Uusia ratkaisuja etsitään koko ajan.

Kielomäen Tila

Kielomäenkuja 10

Ruokolahti

(Postiosoite 55910 Imatra)

anu.tanskanen@pp.inet.fi

p. 044 508 7058

Kielomäen tuotteita voit ostaa tilan HunajaPuodista Ruokolahden Huhtasenkylästä, Porukan nettikaupasta ja Facebookin kautta, sekä tapahtumista. Tilauksen voit tehdä myös sähköpostitse

anu.tanskanen@pp.inet.fi, jolloin maksatapana ovat Mobilepay ja lasku. Toimitusmaksu on 4,50€/tilaus, huomattavan suuret tilaukset katsotaan erikseen.

Imatran  REKO-ryhmä Facebookissa

Etelä-Karjalan REKO-ryhmä Facebookissa

Lahjakortteja Kielomäen tuotteisiin voit ostaa Ruokolahden K-Marketista.

Kielomäen hunajaa on myynnissä myös Imatran Primassa sekä Ruokolahden, Vuoksenniskan ja Imatrankosken S-Marketeissa!

Pieni valikoima Kielomäen tuotteita löytyy Imatran Aito - Hyvän Olon Kaupasta City-Marketin kauppakäytävällä.

Kielomäen hunajaa ja pieni valikoima muita tuotteita on tarjolla Iloisen Pässin Maalaispuodissa Parikkalan Koitsanlahdessa

Kesällä Kielomäen hunajaa saat myös Ruokolahden kirkonmäeltä Kesäkahvila Kaikusta.

© 2020 Kielomäen Tila. Luotu käyttäen Wix.com