top of page

Some-aktiivisuus - riesa vai rikkaus!!?Mennyt viikonloppu on ollut jälleen ajatuksia nostattava. Nykyinen maailmantilanne ja koronavuodet saavatkin pistää tuumimaan. Myös Kielomäen kohdalla ajoitus sattui juurikin niin, että kun innostus ja mahdollisuus kasvattaa mehiläisten määrää osuivat muutamalle viime vuodelle, tahtotilalta on vaadittu paljon...


Muutimme tänne Kielomäkeen liki viiskymppisenä nuorena parina toistakymmentä vuotta sitten. Omat lapsemme ja lähisukumme ovat toisaalla. Samoin omaan opiskeluun, perhe-elämään ja työuraan liittyvät, vuosien varrella kasvaneet verkostot. Elämme pikkukaupungin ja maaseutukunnan rajamailla ja valintamme elämäntapana ei aktiivisesti kasvata uusia verkostoja.... Olemme ja elämme vahvasti kaksin <3 !


Mehiläiset ovat mahtavia ja niiden hoito ja elämän seuraaminen äärimmäisen kiehtovaa! Oma onneni on, että olen viimeisen vuoden aikana saanut myös opettaa uusia mehiläistarhaajia - jatkuvan toreilla tarinoinnin lisäksi! Mehiläistarhaus on kuitenkin vaatinut kohtuulliset alkuinvestoinnit ja uusia hankintoja tulee väistämättä eteen. Hunajan ja muiden pesätuotteiden myynti on mukavaa, ja ymmärrettävästi siitä saatava tulo paikallaan, ja ansaittua!


Tarhauksemme on pienimuotoista ja periaatteidemme mukaan tarjoamme pesätuotteita lähialueelle. Meillä olisi yhdessä valtavasti ideoita tuotteisiin, palveluihin ja tapahtumiin, mutta kahden ikääntyvän voimavaroilla nämä saadaan unohtaa - jatkamme innostavia palavereita saunan lauteilla, ja jäähdytellessämme rantasaunan kuistilla, palaamme taas todellisuuteen! Katsomme kalenterista seuraavaa lähitapahtumaa toiveikkain mielin ja mietimme kumpi lähtee, vaiko tällä kertaa yhdessä... Mehiläisten määrää on jo vähennetty, ja liikkumista entisestään rajattu, toivomme nyt lisää kävijöitä meille HunajaPuodille! Liikumme Ruokolahden-Imatran-Lappeenrannan alueella omilla asioilla, ja kulkiessamme mielellään toimitamme hunajaa myös kotioville...Ilman Kielomäen some-aktiivisuutta mehiläistarhauksemme olisi jo tukehtunut myymättömään hunajaan. Tuskin tänne olisi kukaan löytänyt ostoksille, ja toreillakin ilman linkkiä tutunnäköiseen hunajapurkkiin tms, ohikävely olisi ollut runsaampaa. Monet kerrat näppäimistön ääressä olen miettinyt, onko tämä aktiivisuus riesa vai rikkaus - itselleni ja Kielomäen Facebookin liki 1000 tykkääjälle!


Ruokolahden 450v-juhlavuoden viimeinen ohjelmallinen kesätori, kahden vuoden tauon jälkeen toteutuneet Ruokolahti-markkinat, ja Lappeenrannan Maaseutumarkkinat samana viikonloppuna olivat toki ponnistus, mutta samalla mieletön kiitos ja kannustus meille vuosia tehdystä työstä. Jalkautuminen toreille ja tapahtumiin ja näkyminen somessa on ollut elinehto pienelle Kielomäelle. Ja nyt en tarkoita tätä viikonloppua, vaan niitä satoja torikeikkoja, ja vielä lukuisampia somepostauksia!!! Tämä viikonloppu oli meille aivan ihana suora palaute teiltä lähihunajan ystäviltä!!!


Kiitos jokaisellle uudelle asiakkaallemme ja teltan äärelle tarinoimaan pysähtyneellle! Ja ennen kaikkea SUURI KIITOS aina uudestaan Kielomäen hunajapurkkiin tarttuville!!!Tavataan siis tapahtumissa, ja tervetuloa Kielomäkeen! MiniPuodista saat aina suun makeaksi, HunajaPuotiin ovi aukeaa kun vain tavoitat meidät pihapiiristä, tai sovitaan tapaaminen etukäteen. Seuraa myös edelleen some-postauksia: Pieni HunajaPuoti on lähiaikoina avoinna myös ennaltailmoitetun tovin viikottain!Facebook: kielomaentila

Instagram: kielomaen_tila

47 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page