top of page

Tupa ja viisi uunia lämmitettävänä

Vaikka talvi on ollut ennätyksellisen lauha, on tupaa ja sen viittä uunia tänäkin talvena lämmitetty... Tänne muuttaessamme tulisijat oli purettu keittiön hellaa lukuunottamatta, ja uudet piti muurauttaa ensimmäisen talven aikana. Alakerrassa lämpiää nyt jo uudelleenmuurattu hella leivinuuneineen, Ossi-uuni tuvassa ja Pentti-pönttöuuni tässä kirjastossa. Yläkerran hallissa on Antti-uuni, joka hoitaa yksikseen yläkerran lämmityksen, makuuhuoneen uunia ei passaa lämmittää kun siellä nukutaan!Polttopuut jossain muodossa ovat näkyvä osa Kielomäen lähimaisemaa ja nettisivuille teinkin kuvagallerian tästä toistuvasta puuhasta Kielomäen tarinaan uuden alaotsikon Puuhaa ja projekteja alle.


Lopulta päästiin tämänkin talven osuus tekemään, ja sehän ei ole pelkkää linnunlaulua ja auringonlaskua! Koneet on pärränneet aina kelien salliessa. Meillä ei hifistellä, vaan kaikki saa toimittaa tehtäväänsä niin kauan kuin vain jotenkin turvallisesti kykenee - niin vaatteet kuin puuhien avuksi hankitut koneetkin - sietänette sen :)!


Itse puun kaato tuppaa olemaan useasti edelleen jännä paikka, joten ei taaskaan tullut videota siitä... Mutta tässä meillä käyttölainassa oleva kaikkien turvallisuusdirektiivien vastainen klapikone, joka on loistava vaihtoehto kirveellä halkomisen rinnalle. Miusta ei ole ollenkaan paha juttu, että käsillä olevaan puuhaan pitää keskittyä ja myös riskipaikat tietoisesti huomioida!Sähkökäyttöinen klapisirkkelikin on palvellut jo kymmenen vuotta: oksat on hyvää hellapuuta!Metsään jääneet oksat haketetaan paikalle kasoihin ja käytetään myöhemmin katteena. Havuhake on hapanta, ja tälle paikkaa onkin tulossa arboretum-alue erikoishavuista, joille hapan maa ja kate käy hyvin. Kuin myös alppiruusuille yms. Pieni tujaus tuhkaa ei kuitenkaan ole pahitteeksi... Tämä Woodchipperi on vasta vuoden vanha, järjestyksessä toinen polttomoottorikäyttöinen haketin Kielomäessä.Me nautimme yhdessä tekemisestä ja videot ovatkin pikkuisen valheellisia: kuvaamisen sijaan olemme mieluiten aina kaverina toisillemme - porukassa hommat sujuu mukavasti!

17 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page