top of page

Kevätpörinää Purnun tarhalla

Purnun mehiläistarha

Purnujärven kylällä Rautjärvellä mehiläistarha on suojaisassa katveessa järveen johtavien purojen lähellä, villiintyvässä maalaismaisemassa. Ranta-alueella on paljon  pajukkoa, jossa pehmeän kissavaiheen jälkeen pensaat hehkuvat keltaista, varhaista siitepölyä, joka on keväällä pesien vahvistumiselle tärkeää. 

Kylällä on edelleen paljon asuttuja tiloja ja niiden pihapiirit yhdessä luonnonkasvien kanssa tarjoavat mehiläisille runsaan valikoiman ravintokasveja.

Myös Purnun tarhalla rajavyöhyke on aivan puskan takana, ja täälläkin villisikojen lisäksi liikkuu otsoja. Paikallinen isäntä kertoikin pitävänsä villisikojen houkuttelulla samalla paikalliset mesikämmenet hyvässä ruoassa!

- Kesäkuussa 2020 kontio kävi tuhoamassa toisen tarhan pesistä. Se rikkoi pesän katon, kaatoi pesälaatikot maahan ja söi rikkomistaan kakuista mehiläistoukkia ja hunajaa. Koska hyvän ruokapaikan huomattuaan nalle yleensä palaa herkkuapajille, siirsimme säästyneen pesän tarhalta pois. Tänne emme voi tuoda uusia mehiläispesiä, koska alueella asuva metsänkuningas on nyt oppinut hunajalle, eivätkä sähköaidat sitä todennäköisesti pidättele.

Kiitämme tilanväkeä, kun saimme muutaman kesän ajan pitää pesiä hyvällä satopaikalla!

bottom of page