Kevätpörinää Purnun tarhalla

1/1

Purnun mehiläistarha

Purnujärven kylällä Rautjärvellä mehiläistarha on suojaisassa katveessa järveen johtavien purojen lähellä, villiintyvässä maalaismaisemassa. Ranta-alueella on paljon  pajukkoa, jossa pehmeän kissavaiheen jälkeen pensaat hehkuvat keltaista, varhaista siitepölyä, joka on keväällä pesien vahvistumiselle tärkeää. 

Kylällä on edelleen paljon asuttuja tiloja ja niiden pihapiirit yhdessä luonnonkasvien kanssa tarjoavat mehiläisille runsaan valikoiman ravintokasveja.

Myös Purnun tarhalla rajavyöhyke on aivan puskan takana, ja täälläkin villisikojen lisäksi liikkuu otsoja. Paikallinen isäntä kertoikin pitävänsä villisikojen houkuttelulla samalla paikalliset mesikämmenet hyvässä ruoassa!

- Kesäkuussa 2020 kontio kävi tuhoamassa toisen tarhan pesistä. Se rikkoi pesän katon, kaatoi pesälaatikot maahan ja söi rikkomistaan kakuista mehiläistoukkia ja hunajaa. Koska hyvän ruokapaikan huomattuaan nalle yleensä palaa herkkuapajille, siirsimme säästyneen pesän tarhalta pois. Tänne emme voi tuoda uusia mehiläispesiä, koska alueella asuva metsänkuningas on nyt oppinut hunajalle, eivätkä sähköaidat sitä todennäköisesti pidättele.

Kiitämme tilanväkeä, kun saimme muutaman kesän ajan pitää pesiä hyvällä satopaikalla!

Kielomäen Tila

Kielomäenkuja 10

Ruokolahti

(Postiosoite 55910 Imatra)

anu.tanskanen@pp.inet.fi

p. 044 508 7058

Kielomäen tuotteita voit ostaa tilan HunajaPuodista Ruokolahden Huhtasenkylästä, Porukan nettikaupasta ja Facebookin kautta, sekä tapahtumista. Tilauksen voit tehdä myös sähköpostitse

anu.tanskanen@pp.inet.fi, jolloin maksatapana ovat Mobilepay ja lasku. Toimitusmaksu on 4,50€/tilaus, huomattavan suuret tilaukset katsotaan erikseen.

Lahjakortteja Kielomäen tuotteisiin voit ostaa Ruokolahden K-Marketista.

Kielomäen hunajaa on myynnissä myös Imatran Primassa sekä Ruokolahden, Vuoksenniskan ja Imatrankosken S-Marketeissa!

Pieni valikoima Kielomäen tuotteita löytyy Imatran Aito - Hyvän Olon Kaupasta City-Marketin kauppakäytävällä.

Kielomäen hunajaa ja pieni valikoima muita tuotteita on tarjolla Iloisen Pässin Maalaispuodissa Parikkalan Koitsanlahdessa

Kesällä Kielomäen hunajaa saat myös Ruokolahden kirkonmäeltä Kesäkahvila Kaikusta.

© 2020 Kielomäen Tila. Luotu käyttäen Wix.com