top of page

Kevätpörinää Tyynelässä

Keväällä meillä oli tarhalla hankaluuksia, ja satokausi aloitettiin yhdellä pesällä, mutta pian kaikki kolme valmista pesäalustaa olivat jo käytössä!

Tyynelän mehiläistarha

Ruokolahden Puntalan kylällä mehiläistarha sijaitsee Tyynelän tilan pihapiirissä. Kylällä on elinvoimaista marjanviljelyä useammallakin tilalla, ja hoidettuja vanhoja pihapiirejä on ympäri kylää. 

Peltojen pientareilla löytyy keväällä mehiläisille tärkeitä pajukkoja ja ympäriltä hyvät mustikkametsät.

Täällä mehiläispesät ovat sopimuksesta mansikanviljelijän kanssa, ja mehiläiset tekevätkin kesällä tärkeää pölytystyötä mansikkapelloilla. Hyvin pölyttynyt mansikka on kauniin muotoinen, kookas, terve ja maukas!

- Mehiläispesät siirtyivät Tyynelän aitan takaa Lappeenrannan Simolaan uuden mehiläistarhaajan hoitoon keväällä 2022.

Kiitos ihanasta tarhapaikasta!

Kielomäki_Tyynelä_kesäkuu.jpg

Tyynelän kesää 2021

Kesällä 2021 myös Puntalassa, missä Tyynelän mehiläistarha sijaitsee pihapiirissä, aitan takana, alkoivat nallet liikkua aiempaa enemmän asutuksen tuntumassa. Koulukyyti tarhan lähistöllä pysähtyi toukokuun aamuna antamaan tietä liikkeellä olleelle nalle-emolle pentuineen, ja Tyynelän tilan emäntä katseli keittiön ikkunasta kontion loikkia pellolla - se oli erehtynyt ruokailemaan lokin pesällä, ja linnut antoivat sille parvena kyytiä pois munavarkaista!

Niinpä pesien ympäristö trimmeröitiin tarkkaan, ja tarhan ympäri pystytettiin sähköaita akkukäyttöisine sähköpaimenineen... Kun otso makean haistaessaan saakin säpäkän sähköiskun kuonolleen, se mieli herkuttelusta ehkä muuttuu...

Lue lisää Kielomäen blogista!

103943469_589693694991518_289799952423080285_n.jpg
bottom of page